Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

 www.lstt.eu


Υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»
 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η  Γενική Διεύθυνση Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων θέτει υπό την αιγίδα της την πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» η οποία επιστρατεύει την τέχνη για την διδασκαλία των θετικών επιστημών στα σχολεία.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί εξερευνούν από κοινού επιστημονικές έννοιες από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους και γίνονται συν-δημιουργοί θεατρικών παραστάσεων με θέμα τους την επιστήμη!

Διασκεδαστικές αλλά συνάμα και επιμορφωτικές οι θεατρικές παραστάσεις των παιδιών κάθε χρονιά αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και συμμετέχοντες (δείτε εδώ τις θεατρικές παραστάσεις των προηγούμενων διοργανώσεων).
Στόχος της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» είναι να φέρει κοντά την εκπαιδευτική κοινότητα με επιστήμονες και καλλιτέχνες αλλά και την τοπική κοινωνία, να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την επιστήμη, να δημιουργήσει εκπαιδευτικές κοινότητες για την ανταλλαγή απόψεων, υλικού και καλών πρακτικών σχετικά με τη διδασκαλία των θετικών επιστημών και εν τέλει να κάνει πιο ευχάριστη και δημιουργική τη διαδικασία της μάθησης. Απώτερος σκοπός είναι να συμβάλει στην δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία που θα λειτουργεί ως κεντρικό σημείο ανάπτυξης, καινοτομίας και  δημιουργικότητας. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δράσης: www.lstt.eu

Υποβάλλετε άμεσα τη συμμετοχή σας στη δράση  εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 2109231955 και στο email info@scienceview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου