Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Θέμα: «Ημερίδα ενημέρωσης για την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριό της»


Λάρισα, 02 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 4


Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Αποστέλλουμε αυτό το σημείωμα προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την ίδρυση της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) με έδρα τη Λάρισα (Αρ. 86/2014 – Ειρηνοδικείου Λάρισας). Η πρωτοβουλία δημιουργίας της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. – η οποία είναι ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - ανήκει σε έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση καινοτόμων δράσεων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  
Πρωταρχική επιδίωξη της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. αποτελεί η διοργάνωση (και στη συνέχεια θεσμοθέτηση) του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισα, 23-25 Οκτωβρίου 2015). Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και θα έχει ευρύ επιστημονικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα.
Δικαίωμα συμμετοχής στην Ε.Ε.Π.Ε.Κ έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια ή τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ανεξαρτήτως ειδικότητας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης), καθώς και οποιοσδήποτε άλλος αποδεδειγμένα ασχολείται με την εκπαιδευτική καινοτομία (π.χ. όσοι έχουν δημοσιευμένες εισηγήσεις σε ημερίδες ή συνέδρια ή περιοδικά ή εκπαιδευτικές Πύλες με θέμα που αφορά στο σχεδιασμό ή στην εφαρμογή ή στην προώθηση εκπαιδευτικών δράσεων σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό). Για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων στην Ε.Ε.Π.Ε.Κ απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης εγγραφής μέλους (ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eepek.gr).
Θεωρούμε ότι η ενεργή συμμετοχή σας στην Ε.Ε.Π.Ε.Κ. καθώς και στο επερχόμενο συνέδριό της θα βοηθήσει αποφασιστικά στην επίτευξη των σκοπών της. Για το λόγο αυτό σας απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας.
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά με τους στόχους της Ένωσης, τα πεπραγμένα της κατά την ολιγόμηνη λειτουργία της, αρκετά παραδείγματα εκπαιδευτικής καινοτομίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε διάφορες ειδικότητες καθώς και την επίσημη αναγγελία του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, η Ε.Ε.Π.Ε.Κ. διοργανώνει ημερίδα που απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, ώρα 17.30 – 20:00, στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Κουμουνδούρου 17-19 (γωνία με Ανθ. Γαζή). Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κολοκοτρώνης
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής

Η Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Βασιλοπούλου
Εκπαιδευτικός Β/θμιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου