Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο Ανδρέας Ιωάννου Κασσέτας δεν μένει πια εδώ, μαζί μας...


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=680789988729644&set=a.107828026025846.10930.100003959475486&type=3&theater


Δεν καταλάβαινα για ποιο λόγο επέμενε τόσο πολύ σ' αυτό το 'Ιωάννου'. Τελικά έμαθα ότι έχασε τον πατέρα του όταν ήταν 4 χρονών και μάλλον θα αναρωτιόνταν συχνά 'Πώς είναι να έχεις πατέρα;'
Δεν ήταν δυνατόν να αντιληφθώ στις 7 Νοεμβρίου ότι συνομιλούσαμε για τελευταία φορά στο 6ο Λύκειο Καλλιθέας...
Είχε έρθει να παρακολουθήσει τη Στελλίνα που μιλούσε από καρδιάς για τα υπέροχα που συμβαίνουν στο σχολείο της, στο διήμερο για το αειφόρο σχολείο.
Όσοι τον συναντήσαμε στη ζωή μας κάποια στιγμή και συμπορευτήκαμε στις διαδρομές της δικής του σκέψης, η σχέση μας με τη φυσική έγινε πιο πλούσια, συναντήσαμε την τέχνη και συνομιλήσαμε με πολλούς από τους μεγάλους της Ιστορίας της Επιστήμης όπως ο Αντρέας μας τους γνώρισε...
Πραγματικά θα πρέπει να είναι πολύ χαρούμενος τώρα που θα μπορεί να συζητάει μαζί τους με την ίδια ευκολία που το έκανε τόσα χρόνια μέσα από τα κείμενά του!
Καλή αντάμωση Αντρέα!
Σε ευχαριστούμε πολύ, κυρίως γιατί τον πλούτο της προσωπικότητάς σου τον μοιράστηκες αφειδώλευτα με όλους μας!!!!
Ο Ανδρέας έφυγε 27 Δεκεμβρίου 2015 (το έμαθα από email του Δημήτρη Νάκου) και δεν μπορούσα να το πιστέψω καθώς το διάβαζα πάλι και πάλι.
Τον αποχαιρετήσαμε στις 30 Δεκεμβρίου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, παρόντων του Υπουργού Παιδείας και του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.
Θα ήταν παράλειψή τους αν δεν ήταν εκεί...

Από τα πάρα πολλά που γράφτηκαν αυτές τις μέρες αναφέρω πιο κάτω δύο αποσπάσματα:
Όταν έδινα ΑΣΕΠ πριν περίπου δέκα χρόνια υπήρχε η ύλη που τελευταία φορά τα είχα κάνει στο Πανεπιστήμιο και προφανώς τα είχα ξεχάσει. Πως να τα ξαναθυμηθώ και να τα μάθω δύσκολο.Τότε μπήκα στο ίντερνετ και είδα τα βασικά στοιχεία της θεωρίας γραμμένα στην ιστοσελίδα του Ανδρέα Κασσέτα. Λέω εδώ είμαστε τα λέει τόσο κατανοητά που δεν είναι δύσκολο να τα ξαναθυμηθώ.  Απάντησα τελικά από το υλικό του 5 ερωτήσεις που ήταν όμως αρκετές να ξεπεράσω κάποιους συναδέρφους και να διορισθώ. Όταν ήρθε και έκανε μια διάλεξη στο Ίλιον, μάγεψε πραγματικά, πήγα λίγο πριν φύγει να τον ευχαριστήσω και να του πω ότι εξαιτίας του είμαι διορισμένος και ζω  σχετικά άνετα με την γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά χωρίς το άγχος τού που να βρω δουλειά.Τι έκανε; Έβγαλε τα γυαλιά του, κύλησε ένα δάκρυ από το ένα του μάτι και μου είπε: "Συνάδελφε αυτό είναι το πιο συγκινητικό πράγμα που άκουσα το τελευταίο καιρό". Αυτό πραγματικά δεν το περίμενα να το ακούσω και να το δώ από έναν κορυφαίο δάσκαλο. ΑΛΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.Τώρα όμως κλαίω εγώ για αυτά τα άσχημα μαντάτα που έμαθα..... Σε ευχαριστώ και πάλι.

Από τις 30 Δεκεμβρίου 2015 χωρίς τον Ανδρέα Κασσέτα.
"Ποτέ δεν τον άκουσα να κακολογεί κάποιον. Είχε μια φυσική αυτάρκεια, ψυχική ισορροπία και καλοσύνη που έδιωχναν με σχεδόν αυτόματη κίνηση, όπως διώχνει κανείς τις μύγες με την εξωτερική επιφάνεια της παλάμης, κάθε τι ευτελές και ψεύτικο."

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ για τον Α. Κασσέτα και το έργο του
·         Διάφορα .... του Ανδρέα http://ylikonet.gr/group/andreas/forum/topics/3647795:Topic:32658
·         Φόρουμ Ανδρέας Κασσέτας http://ylikonet.gr/group/andreas/forum
·         Ανδρέας Βαλαδάκης (Ομιλία του Α. Κασσέτα για τον ποιητή Ν. Καββαδία): https://www.facebook.com/andreasvaladakis?fref=nf
·         Η ιστοσελίδες του
o      Η φυσική και οι φυσικοί: http://users.sch.gr/kassetas/
o      Η διδακτική της φυσικής: http://users.sch.gr/kassetas/education.htm
o      Στο facebook:        https://www.facebook.com/profile.phpid=100010277163227&fref=ts
o      Σελίδα του/της Ανδρέας Ιωάννου Κασσέτας στο ylikonet:                  http://ylikonet.gr/profile/AndrheasIohannoyKasshetas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου