Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Λειτουργία Δομής Απομακρυσμένης Βοήθειας 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Από την συνάδελφο κ. Παναγιώτα Παπαλεωνίδα ΣΕΕ ΠΕ86, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής


Οδηγίες για τον τρόπο επικοινωνίας των Σχολικών Μονάδων με την Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ευχόμαστε να είμαστε όλες και όλοι καλά και να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία την πρωτοφανή περίοδο κρίσης που βιώνουμε!
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου 2020 η λειτουργία της Δομής Απομακρυσμένης Βοήθειας του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, για τεχνικά θέματα που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το έγγραφο Φ15/4673 – 23/3/2020 της ΠΔΕ Αττικής, οι τεχνικές απορίες των εκπαιδευτικών επιδιώκεται να επιλύονται πρώτα στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας (Ομάδα Υποστήριξης της σχολικής μονάδας). Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε ένας εκπρόσωπος της ομάδας απευθύνεται στη Δομή Απομακρυσμένης Βοήθειας του ΠΕΚΕΣ. Η Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης του ΠΕΚΕΣ αξιολογεί τα ερωτήματα και παρέχει ομαδοποιημένες ή εξατομικευμένες απαντήσεις, και απαντήσεις σε συχνά προβλήματα. Σε περίπτωση αδυναμίας απάντησης, παραπέμπει τα θέματα ιεραρχικά προς το Κέντρο Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Ομάδας Τηλεκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.
Η ομάδα τεχνικής υποστήριξης του 4ου ΠΕΚΕΣ θα δέχεται τα αιτήματά σας για υποστήριξη μέσω της συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας που θα βρείτε εδώ, θα τα επεξεργάζεται και θα αναρτά σχετικές απαντήσεις στον ειδικά διαμορφωμένο δικτυακό χώρο για το σκοπό αυτό, στη Θεματική Ενότητα «Ερωτήματα στην ομάδα υποστήριξης και απαντήσεις».
Η Διεύθυνση του δικτυακού χώρου τεχνικής υποστήριξης 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής είναι:
όπου θα βρείτε και τη φόρμα συμπλήρωσης των αιτημάτων σας.
Οι βασικές κατηγορίες αιτημάτων αφορούν σε:
  • Πλατφόρμες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, όπως Webex
  • Πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, όπως e-class και e-me
  • Προβλήματα διασύνδεσης
Θα ήταν χρήσιμο για την ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, να συμπληρώσετε στη φόρμα την κατηγορία στην οποία εκτιμάτε ότι ανήκει το αίτημά σας, κι αν είναι διαφορετική από τις αναγραφόμενες, επιλέξτε το «Άλλη κατηγορία».
Επίσης, στο χώρο μας θα βρείτε χρήσιμους συνδέσμους με οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύγχρονη και ασύγχρονη, καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις. Παρακαλούμε να τις αξιοποιήσετε διότι μπορεί να απαντούν άμεσα στο πρόβλημά σας.
Τέλος, θα μπορούσατε να μας στείλετε τη δική σας εναλλακτική πρακτική, προκειμένου να τη μοιραστείτε και με άλλους συναδέλφους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου hd4pekesat@attik.pde.sch.gr.
Στην ίδια διεύθυνση μπορείτε να μας στέλνετε σημαντικές παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση του εγχειρήματος.
Με την πρώτη εφαρμογή του εγχειρήματός μας που υλοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ελπίζουμε να σας φανούμε χρήσιμοι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για εμάς και τους μαθητές μας.
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή υγεία!
Με εκτίμηση
Παναγιώτα Παπαλεωνίδα ΣΕΕ ΠΕ86, 4ο ΠΕΚΕΣ Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου