Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Επιστρέφοντας στα σχολεία


Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,


Οι αλλαγές στη ζωή μας εξακολουθούν να είναι μεγάλες και να επηρεάζουν το περιβάλλον, το ρυθμό και τη μορφή της δουλειάς όλων μας. Επιστρέφοντας στα σχολεία σας, για όσους και όσες από εσάς είναι εφικτό, καλείστε και πάλι να συνεχίσετε το πολύπλευρο έργο σας με πολλούς νέους περιορισμούς. Προστατεύοντας τους εαυτούς σας, όσο καλύτερα γίνεται, αποτελείτε ταυτόχρονα παράδειγμα και για τους/ις μαθητές/ριές σας. Είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να τους προτρέψετε να πάρουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τους με σοβαρότητα. 

Έχοντας προσαρμοστεί στις μεθόδους τηλεκπαίδευσης, στο βαθμό και στη μορφή που ήταν καταλληλότερος για εσάς, τους/ις μαθητές/ριές σας και το/α διδακτικό/ά σας αντικείμενο/α, συνεισφέρατε στο να συνεχισθεί η εκπαιδευτική διαδικασία  παρά τις απρόσμενες εξελίξεις στη ζωή όλων μας. Τώρα είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσετε να εργάζεστε με την ίδια υπευθυνότητα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.Στην ιστοσελίδα μου (https://akontogeorgiou.blogspot.com/) θα συνεχίσω να αναρτώ χρήσιμες πληροφορίες για όλες τις ειδικότητες, αλλά και για τους συναδέλφους ΠΕ04.
Στόχος των λίγων ημερών που θα συναντηθείτε δια ζώσης με τους/ις μαθητές/ριες είναι να τους βοηθήσετε, κυρίως, να επανασυνδεθούν με το σχολείο και με όλα τα πρόσωπα της τάξης τους εκφράζοντας τα συναισθήματά τους και περιγράφοντας τις εμπειρίες τους, στο βαθμό που θέλουν να τα μοιραστούν με εσάς και τους/ις συμμαθητές/ριές τους.  Απασχολείστε τους δημιουργικά αξιοποιώντας πιθανώς και τις πλατφόρμες e-class και e-me ή όποιο άλλο οπτικοακουστικό υλικό συνδέεται με τα διδακτικά σας αντικείμενα ή/και τις παρούσες πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε.
Εμπιστευτείτε τους εαυτούς σας, τους/ις συναδέλφους σας και τους/ις μαθητές/ριές σας για να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα σε τόσο διαφορετικές καταστάσεις που προέκυψαν!
Βεβαίως, είμαι στη διάθεσή σας και για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε!


Ασημίνα Κοντογεωργίου

ΣΕΕ Παιδαγωγικής Ευθύνης

Οι φωτογραφίες από σχολεία στο Ρότερνταμ, πέρισυ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου