Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γιορτή με την ευκαιρία των 10 ετών του θεσμού ΥΣΕΦΕ

Επιστολή του κ. Δ. Νάκου, ΥΕΚΦΕ Λάρισας
(Προς τους Διευθυντές/ριες των σχολείων

Κύριε Διευθυντά,

Φέτος η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), γιορτάζει τα 10 χρόνια θεσμοθέτησης του θεσμού των ΥΣΕΦΕ καθώς και της δημιουργίας σύγχρονων εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (Φ.Ε.). Στα πλαίσια αυτής της επετείου και επιδιώκοντας την επίτευξη των στόχων του σωματείου που είναι η εισαγωγή της εργαστηριακής δραστηριότητας στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική (που παράλληλα αποτελεί και στόχο του « Νέου Σχολείου» όσον αφορά τη διδασκαλία των Φ.Ε.), διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων, ώστε οι μαθητές μας να γνωρίσουν από κοντά το εργαστήριο Φ.Ε.
Στόχος μας κάθε μαθητής, πριν εγκαταλείψει τα θρανία της Β/θμιας Εκ/σης, να έχει κάνει κάποια πειράματα φυσικής χημείας και βιολογίας, να έχει παρατηρήσει παρασκευάσματα μικροσκοπίου, να έχει κάνει μέτρηση ενός φυσικού μεγέθους, να  έχει παρατηρήσει ορισμένα φάσματα, να έχει πραγματοποιήσει ένα κύκλωμα, να έχει χειριστεί τη γεννήτρια και το πολύμετρο και γενικότερα να έχει έρθει σε επαφή με την τεχνολογία, ανακαλύπτοντας στην πράξη τη σχέση μεταξύ της επιστήμης και των εφαρμογών της.
Η προσπάθεια αυτή θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη αυτήν την εποχή της κρίσης, αφού η παιδεία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας θεωρούμε ότι αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.
    Στην προσπάθεια αυτή ζητάμε την αρωγή σας προς την κατεύθυνση:
  • Της χρήσης του εργαστηρίου αποκλειστικά για το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, όπως προβλέπεται από το την Υ.Α. 131773/Γ7/22-11-2005.
  • Της έγκαιρης επιλογής των ΥΣΕΦΕ στο σχολείο σας  όπως προβλέπεται από την Υ.Α.  155330/Γ7/22-10-2013 (επικαιροποιημένη απόφαση θα σας αποσταλεί σύντομα).
  • Της οργάνωσης μίας  μικρής γιορτής από τους υποψήφιους ΥΣΕΦΕ, με την ευκαιρία των 10 ετών του θεσμού. Η γιορτή αυτή προτείνω να γίνει στο εργαστήριο, σε πρόσφορη ημερομηνία, να έχει διάρκεια το πολύ μία ώρα και να είναι καλεσμένοι ο σύλλογος διδασκόντων, γονείς και φορείς (υπεύθυνοι παιδείας των Δήμων ενδεχομένως). Βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή θα βρείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία (πιο κάτω μπορείτε να τα "κατεβάσετε") καθώς και στην προσωπική επικοινωνία με τον υπεύθ. ΕΚΦΕ Λάρισας.      
       ΕΔΩ παράδειγμα ΑΦΙΣΑΣ του σχολείου σας  για τα γενέθλια του θεσμού των ΥΣΕΦΕ     
   ΕΔΩ μια παρουσίαση για τον θεσμό του ΥΣΕΦΕ, που μπορείτε αν θέλετε και να την εμπλουτίσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου