Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

«Προκήρυξη Διαγωνισμού για τις Φυσικές Επιστήμες: «Μένουμε… στην επιστημονική σκέψη – Νικάμε την άγνοια»

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής στο πλαίσιο του γενικότερου μαθητικού διαγωνισμού «Μένοντας σπίτι…», προκηρύσσει διαγωνισμό επιστημονικού κειμένου, και καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας να υποβάλουν τα έργα τους μέχρι την Πέμπτη 30.04.2020.
..............................................
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η διερεύνηση εκ μέρους των μαθητών των επιδράσεων της ασθένειας του νέου κορωνοϊού στην υγεία μας και τη ζωή μας γενικότερα ακολουθώντας των επιστημονικό τρόπο σκέψης, ώστε ανάλογα με την ηλικία τους να καταλήξουν στην επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση, που θα είναι απολύτως χρήσιμη για τους ίδιους, αλλά και την κοινότητα γενικότερα.

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού με τίτλο
«Μένουμε… στην επιστημονική σκέψη – Νικάμε την άγνοια»
είναι οι εξής:
Για το Γυμνάσιο
·       Εκλαϊκευμένο κείμενο για την ενημέρωση του κοινού (περίπου  500 λέξεις),
·       Φυλλάδιο για ενημέρωση του κοινού (περίπου 200 λέξεις)
Για το Λύκειο
·       Εκλαϊκευμένο κείμενο (περίπου  500 λέξεις),
·       Φυλλάδιο για ενημέρωση του κοινού (περίπου 200 λέξεις)
Το Φυλλάδιο και το Εκλαϊκευμένο κείμενο μπορούν να περιέχουν και σχετικές εικόνες για να γίνει το μήνυμα περισσότερο εύληπτο.

Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να συμμετάσχει με ένα έργο και να το αποστείλει σε ψηφιακή μορφή (word) στην ηλεκτρονική διευθύνση akontogeorgiou@gmail.com αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό του/της, το σχολείο φοίτησης, την τάξη και ένα email επικοινωνίας.
Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, την οποία θα συγκροτήσει το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Θα βραβευτούν τα καλύτερα έργα κάθε κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες.
Παρακαλούμε τους/ις συναδέλφους ΠΕ04 να υποστηρίξουν τους/ις μαθητές/ριες που θέλουν να συμμετάσχουν, στην προσπάθειά τους να εμβαθύνουν στα βήματα του επιστημονικού τρόπου σκέψης.



Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ε. Ε. ΠΕ04

Ασημίνα Κοντογεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου